top of page
A.png
Swoosh - witte onderkant.png

ABB delta robot

Als ABB preferred partner voor België kunnen we bij Viscon verschillende types ABB robots aanbieden, zo ook de delta robot.

ABB behoort tot werelds meest toonaangevende leveranciers van robotoplossingen, en is dan ook de go-to voor wie op zoek is naar kwaliteit in robotica.

Delta-robots worden snel de sleutel tot snelle en nauwkeurige productie. De delta-robot is een industriële robot van het parallelle type. Als een van de nieuwere robottypes, heeft de delta zijn plaats gevonden in hogesnelheidstoepassingen in de maakindustrie.

Wat is een Delta-robot?

De deltarobot heeft een uniek design in vergelijking met andere stationaire industriële robots. Over het algemeen zijn robots te herkennen aan hun grote veegarmen. Delta-robots zijn anders. De naam delta komt van zijn omgekeerde driehoekige vorm. Bovenop het werkgebied zijn delta-robots gemonteerd. Meestal is dit werkgebied een transportband die producten door een productielijn verplaatst.

Sterke punten

De belangrijkste reden waarom u delta-robots steeds vaker terugvindt, is hun ongeëvenaarde snelheid.

Simpel gezegd, door de plaatsing van de motoren en de lichtgewicht armen kan de delta snelheden bereiken die andere robottypes niet kunnen evenaren. In veel toepassingen heeft snelheid de hoogste prioriteit. Het is dus logisch om de snelste robot te gebruiken die mogelijk is.

Een vaak over het hoofd gezien voordeel van delta's is hun efficiënt gebruik van vloeroppervlak. De meeste stationaire robots worden op de grond in de buurt van de werkruimte gemonteerd. De robot moet mogelijk worden omringd door een veiligheidskooi en andere apparatuur. Dit type opstelling kan tientallen vierkante meters in beslag nemen. De delta wordt echter boven de werkruimte gemonteerd.

Door dit ontwerp kan de delta profiteren van de vaak ongebruikte verticale ruimte in productiefaciliteiten. Een beter gebruik van verticale ruimte maakt meer vloeroppervlak vrij voor extra uitrusting en opslag.

bottom of page