top of page
A.png
Swoosh - witte onderkant.png

ABB 4-assige robot

Als ABB preferred partner voor België kunnen we bij Viscon verschillende types ABB robots aanbieden, zo ook de 4-assige robot.

ABB behoort tot werelds meest toonaangevende leveranciers van robotoplossingen, en is dan ook de go-to voor wie op zoek is naar kwaliteit in robotica.

Hoewel 6-assige robots de meeste aandacht krijgen in de productiewereld, worden ook vierassige robots veel gebruikt voor industriële toepassingen. Typen vierassige robots zijn bvb. SCARA robots. Robots met vier assen hebben vier motoren, waarbij de vierde motor zich in de robotpols bevindt.

Robottoepassingen voor robots met vier assen variëren afhankelijk van het type robot. Vierassige SCARA-robots worden meestal gebruikt voor gerobotiseerde assemblagetoepassingen, maar kunnen ook worden ingezet voor licht palletiseren en machinebelading. Deltarobots met vier assen kunnen worden gebruikt voor assemblage, robotpick-and-place en geautomatiseerde verpakkingstoepassingen.

Vierassige robots bieden ongeëvenaarde stabiliteit en sterkte, waardoor ze ideaal zijn voor gerobotiseerd palletiseren en geautomatiseerde materiaalbehandelingstoepassingen.

bottom of page